Експерт: Дефіцит поточного рахунку на кінець року може скласти 0,7 млрд дол, капітального - більше 1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Дефіцит поточного рахунку на кінець року може скласти 0,7 млрд дол, капітального - більше 1 млрд дол

Казна та Політика
214
Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України на кінець року може скласти 0,7 млрд дол., капітального рахунку - більше 1 млрд дол. Такий прогноз РБК-Україна озвучив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
"Попри те, що в даний час за попередньою статистикою НБУ зафіксований профіцит, як із поточного рахунку, так і з рахунку фінансового, я вважаю, що на кінець року ми матимемо дефіцит з обох рахунків", - сказав він.
За словами експерта, дефіцит поточного рахунку буде викликаний двома основними чинниками - сезонним збільшенням імпорту, яке зазвичай спостерігається наприкінці року, і зменшенням попиту на український експорт, пов'язаним з уповільненням зростання світової економіки.
Дефіцит капітального рахунку буде викликаний великою кількістю кредитів (за даними НБУ з квітня 2010 р. по квітень 2011 р. треба повернути більше 38 млрд дол. боргів), на повернення яких, навіть з врахуванням пролонгації більшості з них, буде недостатньо траншів МВФ, зазначив Жолудь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас