Німецькі роботодавці виступають за скорочення терміну відпусток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі роботодавці виступають за скорочення терміну відпусток

Казна та Політика
1174
Виконавчий директор Об'єднання підприємців середнього бізнесу Урсула Фреріхс виступила з ініціативою на два тижні скоротити оплачувані відпустки для працюючих німців. Шість тижнів - це надмірність. Чотирьох тижнів, тобто двадцяти робочих днів, абсолютно достатньо, заявила вона в інтерв'ю газеті Bild.
Німеччина і так на перших позиціях в світі за тривалістю відпусток. Якщо врахувати вихідні, святкові дні і відпустки, то вийде, що німці відпочивають удвічі більше, ніж в інших країнах, аргументує свою позицію представник роботодавців.
Скорочення відпусток буде на руку нинішній сприятливій кон'юнктурній ситуації. "Ми могли б перейти на чотиритижневу відпустку вже наступного року в тестовому режимі, - заявила Урсула Фреріхс.- Якщо хочемо допомогти нинішньому зростанню економіки, доведеться закрутити гайки".
Ініціатива знайшла підтримку у федеральному об'єднанні підприємств середнього бізнесу (BVMW), відзначає AFP. Тимчасове скорочення відпусток до п'яти тижнів стане виходом в ситуації постійного браку кваліфікованих кадрів, вказав президент організації Маріо Охофен.
"Середній бізнес переповнений замовленнями: на рахунку кожна пара рук, - заявив він. - Щоб не упустити вдалу ситуацію, треба негайно обмежити час відпустки п'ятьма тижнями". Забраний тиждень не пропаде: відпочити буде можна, коли замовлень буде менше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас