Китай інвестує 14,7 млрд дол. у виробництво електромобілів до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай інвестує 14,7 млрд дол. у виробництво електромобілів до 2012 року

Казна та Політика
232
Уряд Китаю інвестує 100 млрд юанів (14,7 млрд дол.) в розвиток виробництва електромобілів до 2012 р., передає РБК із посиланням на Associated Press.
Можливість скористатися цими коштами отримає, у тому числі, нещодавно створена асоціація виробників електромобілів, до якої увійдуть державні компанії даного профілю і дослідницькі інститути. Метою нової асоціації буде підтримка в галузі єдиних стандартів і розробка нових технологій.
Всього асоціацію представляють 16 установ, у тому числі провідні китайські автовиробники China Faw Corp., Dongfeng Motor Corp., China Changan Automobile Group, а також виробники акумуляторних батарей і енергетична компанія State Grid Corp.
Досі в реалізації проектів в області виробництва електромобілів були задіяні іноземні компанії, які створюють спільні підприємства з китайськими конкурентами, наприклад General Motors, або незалежні виробники, як, наприклад, BYD Auto (крупний виробник акумуляторних батарей, що розвинув власне автовиробництво). Таким чином, створення асоціації підсилить державний контроль за галуззю, а також дозволить добитися більшого прогресу.
В даний час в Китаї продаються гібридні автомобілі, тоді як транспортні засоби, в яких бензобак не передбачений, є в основному в розпорядженні уряду і деяких компаній. Через високу вартість їх продажі складають 5% від сукупного обсягу продажів легкових автомобілів, що завдає неабиякого занепокоєння їх виробникам. Уряд КНР пішов назустріч останнім в порядку експерименту почав виплату субсидій компаніям, що базуються в п'яти містах, у розмірі 60 тис. юанів (8,78 тис. дол.) за один вироблений гібридний автомобіль або електромобіль. Крім того, покупці екологічних транспортних засобів можуть отримати від їх дилерів субсидію в розмірі 3 тис. юанів (440 дол.).
Що стосується України, то масового використання електромобілів тут можна чекати через 5 років, вважає голова наглядової ради ПАТ "Концерн Галнафтогаз" Віталій Антонов.
"Ми вивчаємо ситуацію, думаю, що масово користуватися електромобілями українці почнуть через років 5. Зараз вже є маленькі електромобілі, які можуть заряджатися від звичайної розетки, але вони не можуть забезпечити всіх потреб, в першу чергу через свою малу потужність. Так, ними можна користуватися в межах міста, але не більше", - сказав В.Антонов.
За його словами, попит матимуть автомобілі з гібридним двигуном. "Забезпечити потреби водіїв зможуть авто з гібридним двигуном, тобто потреба в пальному не зникне. Якщо, наприклад, раніше, умовно кажучи, водій заправлявся на 100 літрів на місяць, то на гібриді заправлятиметься на 10 літрів на місяць. Водій добре думатиме, де заправитися і тут питання якості буде на першому місці", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас