Україна хоче отримати ще 8 млрд дол. кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче отримати ще 8 млрд дол. кредитів

Кредит&Депозит
655
Україна розраховує отримати від Китаю 8 млрд. доларів кредитів.
Про це в інтерв'ю газеті “День” заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Китайській Народній Республіці Юрій Костенко, кажучи про очікувані українською стороною результати державного візиту Президента України Віктора Януковича в КНР 2-5 вересня.
“Так, ми розраховуємо на китайські кредити. Сьогодні напрацьований сторонами кредитний портфель становить близько восьми мільярдів доларів США. Переговори щодо деяких напрямів ведуться вже не перший рік. Китайська сторона готова до значних інвестицій в українську економіку. Звичайно, за певних умов. І головною з них є гарантія політичної, а, отже, і економічної стабільності в нашій державі”, - сказав Костенко.
В той же час він відзначив, що в “Пекіні не дуже розуміють українські недавні реалії, коли для соціально значимого проекту, який опрацьовувався і українською, і китайською сторонами немало місяців, уряд був готовий надати державні гарантії, а інша гілка влади своїм указом їх скасовувала”. “Результат: кредитно-інвестиційна робота на всіх напрямках завмирає майже на півроку”, - констатував посол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас