Влада Венесуели націоналізує велику страхову компанію Seguros La Previsora — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Венесуели націоналізує велику страхову компанію Seguros La Previsora

Казна та Політика
182
Парламент Венесуели проголосував за проведення націоналізації однієї з найбільших в країні страхових компаній, Seguros La Previsora, передає РБК з посиланням на Reuters.
Seguros La Previsora була закрита владою в грудні минулого року, коли в ході поліцейського рейду в її офісі були знайдені документи "кримінального типу", нібито підтверджуючі факт незаконної діяльності компанії, повідомили чиновники.
Президент країни Уго Чавес заявив про намір провести націоналізацію компанії якийсь час опісля після її закриття, проте парламент схвалив дане рішення лише тепер. Seguros La Previsora була закрита в той же самий час, як припинив діяльність банк Confederado, що знаходився в її власності, і ще шість інших банків, імовірно, через проблеми з фондами і капіталізацією.
Чавес останнім часом прискорив темп соціалістичних реформ в країні, включаючи націоналізацію об'єктів промисловості і просування нового законодавства з перевагою на муніципальну власність.
Також в результаті діяльності Президента зросла роль уряду в банківському секторі. Чавес неодноразово говорив, що бореться проти "паразитичної буржуазії".
Нагадаємо, що 26 вересня ц.р. у Венесуелі відбудуться парламентські вибори.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас