З електронним квитком студент як на долоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З електронним квитком студент як на долоні

Казна та Політика
265
Міністерство освіти і науки України з вересня почне запроваджувати електронний студентський квиток, який допоможе контролювати кількість поїздок студентів і розмір пільг, які їм надаються.
Про це говориться в листі Національного банку України до банків (№ 25-211/1877- 13854) із посиланням на наказ МОН № 801 від 9 серпня, який має в своєму розпорядженні УНІАН.
"Починаючи з 1 вересня 2010 року, з метою введення в експлуатацію інформаційно-аналітичної системи обліку і відшкодування пільг, що надаються студентам і учням при продажі проїзних квитків, почати поетапне запровадження електронного студентського (учнівського) квитка як елементу такої системи", - цитується в листі наказ МОН.
“Пільговим проїздом на залізниці можуть користуватися приблизно 2,7 млн. студентів, тобто необхідно буде виготовити близько 3 млн. студентських квитків з електронними чіпами. Для ефективної реалізації вказаної ініціативи необхідно буде також визначити компанію-виробника з представництвом, як мінімум, в кожному регіоні”, - прокоментував ініціативу МОН координатор громадської ініціативи „Студентський захист” Андрій Чорних.
Він вважає, що для виготовлення студентських квитків з електронними чіпами, розробки і запровадження відповідного програмного забезпечення, встановлення і гарантійне обслуговування пристроїв для прочитування інформації в залізничних касах потрібні десятки мільйонів бюджетних коштів.
"В державному бюджеті України на пільговий проїзд студентів передбачено лише 38,28 млн. грн. Це в середньому 14 грн. на одного студента на рік. За інформацією “Укрзалізниці”, в 2009 році залізниця надала студентам пільг на 148,1 млн. грн. Очевидно, що від того, як будуть витрачені додатково десятки мільйонів бюджетних коштів на виготовлення студентських квитків з електронними чіпами - кількість поїздок студентів і, відповідно, їх загальна вартість буде не менша, ніж зараз", - вважає Чорних.
"Чинна на сьогоднішній день система продажу квитків для студентів на залізниці вже дає можливість фіксувати переміщення кожного студента”, - також зазначив Чорних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас