Кабмін сьогодні розгляне зміни до закону України "Про цінні папери і фондовий ринок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін сьогодні розгляне зміни до закону України "Про цінні папери і фондовий ринок"

Казна та Політика
385
Кабінет міністрів України сьогодні, 18 серпня, на своєму засіданні планує розглянути законопроект про внесення змін до закону України "Про цінні папери і фондовий ринок". Про це йдеться в порядку денному засідання уряду. Доповідачем з цього питання виступить віце-прем'єр-міністр України Володимир Сівкович.
Уряд також планує розглянути законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питань, пов'язаних з реєстрацією права власності і права користування земельними ділянками), доповідач - голова Держкомзему Олег Кулініч. Міністр оборони України Михайло Єжель доповість з питань реалізації нерухомого військового майна Збройних сил України в 2010 р., а міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов - про передачу нерухомого майна в м. Луганську в держвласність.
Кабмін розгляне також проект розпорядження про підписання угоди між Кабміном, урядом РФ і урядом Словацької Республіки про перевезення ядерних матеріалів через територію України.
Нагадаємо, 4 серпня ц.р. в Україні набрав чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення вимог до професійних учасників фондового ринку". Законом, зокрема, підвищуються вимоги до розміру статутного капіталу професійних учасників фондового ринку і встановлені такі мінімальні розміри статутного капіталу: 1) для торговців цінними паперами: - для здійснення дилерської діяльності - 500 тис. грн; - для здійснення брокерської діяльності - 1 млн грн; - для здійснення діяльності з управління цінними паперами - 7 млн грн; - для здійснення андеррайтингу - 7 млн грн; 2) для хранителя цінних паперів - 7 млн грн; 3) для реєстратора - 300 тис. грн; 4) для депозитарію - 15 млн грн; 5) для клірингового депозитарію - 35 млн грн; 6) для компанії з управління активами - 7 млн грн; 7) для фондової біржі - 15 млн грн; 8) для фондової біржі, яка здійснює кліринг і розрахунки, - 35 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас