"Лукойл" побудує птахофабрику у Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" побудує птахофабрику у Білорусі

Казна та Політика
274
Білоруський уряд має намір залучити російську нафтову компанію "Лукойл" до будівництва виробництва з випуску м'яса птиці в рамках п'ятирічної програми з розвитку птахівництва.
Міністр сільського господарства і продовольства країни Михайло Русий стверджує, що "Лукойл" також має "досить серйозні наміри" щодо прямого фінансування виробництва потужністю 100 тисяч тонн на рік, але в самій компанії відмовились від коментарів на цю тему, передає lenta.ru.
Він розповів, що у білоруське птахівництво збираються також інвестувати Сирія та Ізраїль.
За словами глави відомства, до 2015 року Білорусь збирається удвічі перевищити показник 2009 року за обсягом виробництва м'яса птиці - 548 тис. тонн (у живій вазі).
Збільшення обсягів виробництва планується підвищити завдяки збільшенню поголів'я птиці до 134 мільйонів особин.
Мінськ планує залучити для реалізації цієї програми близько 3,9 трлн. білоруських рублів (1 млрд. євро): 2% від суми виділить держава, 84,4% складуть банківські кредити, решта 13,5%, - кошти підприємств.
"Лукойл" є найбільшою приватною нафтовою компанією в Росії. На білоруському ринку компанія працює з 1992 року, де її представляє дочірнє підприємство "Лукойл-Білорусь". Компанія контролює 80 АЗС, а також п'ять власних нафтових баз.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас