Оптимізм інвесторів з приводу перспектив світової економіки зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оптимізм інвесторів з приводу перспектив світової економіки зростає

Казна та Політика
293
Песимізм інвесторів з приводу перспектив світової економіки і корпоративних прибутків знижується, свідчить серпневе опитування керівників активами, проведене BOFA Merrill Lynch.
За даними дослідження, число респондентів, які чекають поліпшення ситуації в світовій економіці наступного року, на 5% перевищує число тих, хто дотримується протилежної точки зору. Таку ситуацію можна назвати певним переломом, враховуючи, що в липні число песимістів перевищило число оптимістів на 12%.
Незважаючи на те, що число керівників, котрі вважають, що темпи економічного розвитку будуть нижчими від трендових значень, з минулого місяця не змінилося і продовжує перебувати на рівні 73%, з опитування виходить, що побоювання з приводу сповільнення економіки помітно ослабли. Число респондентів, упевнених, що другої хвилі кризи вдасться уникнути, на 78% перевищує число песимістів. Після дефляційного шоку минулого місяця увага інвесторів знов загострилася на інфляції.
Опитування BOFA Merrill Lynch свідчить, що думки з приводу стану глобальної інфляції в найближчі 12 місяців розділилися практично порівну. Всього на 1% більше тих, хто чекає її зниження. Минулого місяця ця цифра складала 12%. Крім того, керівників, які вважають, що монетарна політика в глобальному масштабі надмірно сфокусована на стимулюванні ліквідності, виявилося на 14% більше від тих, хто так не думає. Минулого місяця перевага складала всього 5%. При цьому 55% респондентів у Глобальному опитуванні відкидають можливість підвищення процентної ставки в США до третього кварталу 2011 року.
Ключовий індикатор, що відстежує відношення до ризику і рівень ліквідності у інвесторів, повернувся до практично нейтрального значення, що свідчить про поліпшення інвестиційних настроїв.
Керівники понизили обсяг готівки в своїх портфелях. У серпні частка респондентів, які тримали підвищені обсяги готівки, склала 7% в чистому численні в порівнянні з 13% в липні і 19% в червні. Збільшилися обсяги коштів, що направляються на покупку акції, тоді як облігації, навпаки, понизили свою популярність. Число керівників, які з побоюванням ставляться до облігацій, перевищило число тих, хто готовий інвестувати в них, на 23%, тоді як в липні різниця становила 15%.
Результати опитування свідчать про різке падіння інтересу до акцій американських і японських компаній, тоді як попит на акції компаній країн Єврозони, навпаки, зріс.
Частка інвесторів, які зменшили обсяги американських акцій в своїх портфелях, склала 14% в чистому вираженні, тоді як в липні перевага в 7% була на стороні керівників, які, навпаки, віддавали перевагу американським паперам. Глобальні менеджери також без жалю розлучалися з акціями японських компаній. У чистому численні в серпні число тих, хто зменшив частку японських паперів у портфелях, склало 27% в порівнянні з 7% в червні.
На відміну від японських і американських паперів, акції Єврозони, навпаки, набирали популярності. Чистий показник їх переважної частки в портфелях склав 11% - краще значення з жовтня 2009 року. При цьому ще місяць тому 10% інвесторів у чистому численні зменшували частку цих паперів у своїх портфелях. Хорошими виявилися новини і для англійських компаній - з приводу їх акцій інвестори виражають найбільший оптимізм з травня 2007 року.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас