Китай продовжить знижувати профіцит торгівельного балансу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжить знижувати профіцит торгівельного балансу

Казна та Політика
274
Китайський уряд заявив, що тенденція до зменшення сальдо торгівельного балансу залишається незмінною навіть після того, як слабкі показники імпорту збільшили профіцит до $28,7 млрд. в липні.
"Перший пріоритет уряду - збільшення внутрішнього попиту для підтримки економічного зростання", - повідомив представник міністерства торгівлі КНР Яо Цзянь на брифінгу в Пекіні.
Позитивне сальдо торгівельного балансу, дратуючий чинник у відносинах Китаю з багатьма країнами, в тому числі з США, скоротилося на 21% за перші сім місяців поточного року по відношенню до аналогічного періоду 2009 р.
Профіцит в липні, проте, виявився найбільшим за 18 місяців на тлі слабких темпів зростання інвестицій, що обмежили імпорт сировини, особливо нафти.
"Роль Китаю як однієї з основних виробничих баз не мінятиметься протягом деякого часу, а імпорт з країн-виробників сировини і устаткування, таких як Сполучені Штати, Японія, Південна Корея і Тайвань, продовжуватиме зростати, сказав Яо. - Китай активізував зусилля з підвищення енергоефективності виробництва і захисту довкілля, а зростання доходів населення продовжуватиме забезпечувати попит на імпортні товари".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас