ДПАУ: У Києві керівник комунального підприємства намагався привласнити кошти виробництва на суму 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: У Києві керівник комунального підприємства намагався привласнити кошти виробництва на суму 50 млн грн

Казна та Політика
231
У Києві керівник комунального підприємства, яке займається виготовленням легких будівельних конструкцій, намагався привласнити кошти виробництва на суму 50 млн грн., повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України (ДПАУ).
Керівник підприємства створив декілька підконтрольних фіктивних підприємств, зареєстрованих на втрачені паспорти жителів Дніпропетровської області і міста Харкова. Надалі чиновник укладав з цими фіктивними фірмами угоди із постачання устаткування, виконання ремонтно-налагоджувальних робіт і тому подібне. Проте виконувалися ці угоди лише на папері. В той же час, оплата з договорів надходила на банківські рахунки фіктивних фірм в повному обсязі.
Як зазначив заступник начальника Головного управління податкової міліції ДПА України Руслан Плющ, завод фактично не працює і має заборгованість із зарплати до 0,5 млн грн. До того ж, на підприємстві зараз оформлені лише десять робітників, якщо ще кілька років тому працювали до 3 тис. осіб.
Підприємство раніше мало замкнутий цикл виробництва, який базувався на широкому використанні безвідходних технологій. Завод постійно збільшував виробничі потужності, на яких до недавнього часу можна було виробляти до 10 тис. т конструкцій щорічно. Чималий відсоток продукції заводу експортувався до країн Європи, Америки і Азії.
За час роботи підприємства його фахівцями було розроблено декілька тисяч оригінальних будівельних конструкцій, які використовуються в будівельній сферах, машинобудуванні, електротехніці, авіабудівництві, теплотехніці і навіть в космічній промисловості. А тепер підприємство майже зруйноване. За фактами виявлених зловживань відносно директора порушено кримінальні справи. Ведеться слідство.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас