ЄЦБ передбачає помірне відновлення економікм Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ передбачає помірне відновлення економікм Європи

209
Попри найбільше за 23 роки зростання ВВП Німеччини в II кварталі 2010 року (+2,2%), відновлення економіки країн єврозони залишається "поступовим".
Про це член ради Європейського ЦБ (ЄЦБ), глава Центрального Банку Ірландії Патрік Хонохан заявив в інтерв'ю інформагентству Reuters. Відновлення економіки Європи, як і раніше, дуже повільне, вважає фінансист.
В I кварталі 2010 року ВВП єврозони збільшився на 0,5% в річному обчисленні. У II кварталі 2010 року цей показник збільшився на 1,7% як в річному, так і в поквартальному вираженні.
ЄЦБ не бачить необхідності рано згортати заходи із підтримки ринків, тому що економіка відроджується помірними темпами, інфляція залишається низькою і відсутні ринкові "бульбашки", вважає Хонохан.
ЄЦБ 5 серпня в черговий раз зберіг ставку рефінансування на рекордно низькому рівні в 1%. Востаннє європейський Центробанк змінював ставку в травні 2009 року. Хонохан відмовився прокоментувати прогнози експертів, згідно з якими регулятор збереже базову ставку на нинішньому рівні протягом всього 2011 року.
Гарантією відновлення економіки в єврозоні і в світі ЄЦБ бачить стабільність банківської системи і збільшення попиту з боку приватного сектора, говориться в опублікованій доповіді регулятора.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас