Інфляція в єврозоні в липні прискорилась до максимуму з вересня 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні в липні прискорилась до максимуму з вересня 2008 р.

Казна та Політика
172
Споживчі ціни в єврозоні зросли в липні на 1,7% в річному обчисленні, свідчать остаточні дані статистичного управління Європейського Союзу. Це максимальна інфляція з листопада 2008 року.
Попередні дані також передбачали збільшення споживчих цін минулого місяця на 1,7%, таким був і прогноз експертів, опитаних агентством Bloomberg.
Відносно червня ціни знизилися на 0,3%, аналітики чекали падіння на 0,4%.
Зростання споживчих цін в Європі може ускладнити завдання поступової відмови Європейського центрального банку (ЄЦБ) від стимулюючих заходів, враховуючи, що посилення кредитно-грошової політики може ослабити темпи відновлення економіки регіону, зазначають експерти.
"Інфляція підійшла до цільового рівня ЄЦБ, - зазначає економіст Nomura International Лоран Більке. - чи Буде Центробанк турбуватися із цього приводу, повністю залежить від його очікувань відносно перспектив економіки".
Ціни на енергоносії зросли в липні на 8,1% відносно того ж місяця 2009 року. Споживчі ціни без врахування енергоносіїв (індекс CPI Core) підвищились на 1%, прискорившись в порівнянні з 0,9% в червні.
Цільовий рівень інфляції ЄЦБ становить трохи нижче 2%".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас