У перспективі Америка опиниться в гіршому фінансовому становищі, ніж Греція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У перспективі Америка опиниться в гіршому фінансовому становищі, ніж Греція

Казна та Політика
947
Схоже, в довгостроковій перспективі опиниться в гіршому фінансовому становищі, ніж Греція, пише The Washington Times, убачаючи в цьому наочний приклад поганого управління.
Відповідно до доповіді, представленої минулого місяця Міжнародного валютного фонду (МВФ), США набрали стільки боргів і фінансових зобов'язань, що різниця між майбутніми витратами і доходами (фіскальний геп) досягне 14% від ВВП, тоді як, за прогнозами економістів, для Греції ця цифра складе 11,5%.
"Головним джерелом фіскального гепу є зростання витрат на охорону здоров'я, які, за нинішнім законом, призведуть до того, що обов'язкові виплати перевищать 18% від ВВП до 2050 року, - йдеться в доповіді за 12 липня. - Це означає, що обов'язкові програми поглинуть всі федеральні доходи приблизно до 2050 року - або вже до 2026 року, якщо додати вартість обслуговування боргу".
"Інакше кажучи, ми швидко рухаємося до такої ж фінансової кризи, яка викликала хвилювання в Афінах. Оскільки уряд витрачає кошти не лише на обов'язкові програми, день розплати може настати вже в наступному десятилітті", - сказано в статті.
"Президент Обама проявляє неймовірну самовпевненість, лише цього року витрачаючи півтора мільярди доларів понад кошти країни. Нехтування економічною реальністю неминуче призведе до фінансової відплати, небаченої навіть у Греції. Залишається лише сподіватися, що виборці наполяжуть на зміні в листопаді, і буде ще не надто пізно", - вважає видання.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас