Туркменія розраховує на отримання кредиту в Китаю на 4,1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменія розраховує на отримання кредиту в Китаю на 4,1 млрд дол.

Кредит&Депозит
220
Президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов доручив провести переговори з Державним банком розвитку Китаю з метою залучення пільгового кредиту в розмірі $4,1 млрд для подальшого облаштування одного з найбільших в світі газових родовищ Південний Іолотань в басейні Амудар'ї.
Кажучи про плановане будівництво трансконтинентального газопроводу Туркменія-Афганістан-Пакистан-Індія, Бердимухамедов доручив провести всі необхідні роботи для того, щоб вже цього року укласти договір про купівлю-продаж природного газу в рамках цього великомасштабного проекту.
Також було дане доручення в найкоротші терміни здійснити будівництво на газових родовищах країни нових установок для очищення газу, що добувається, якість якого має відповідати міжнародним стандартам.
Відзначаючи необхідність подальшого нарощування обсягів експорту туркменських енергоносіїв, Бердимухамедов доручив керівництву держконцерну "Туркменгаз" продовжити переговори з Національною газовою компанією Ірану про збільшення експортних постачань туркменського природного газу по газопроводу Довлетабат-Серахс-Хангеран - другій газовій магістралі в іранському напрямі, відкритій в січні поточного року.
Родовище Південний Іолотань-Осман, розташоване на сході країни, за своїми запасами займає четверте-п'яте місце в світі. За оцінками туркменської сторони, запаси цього родовища складають близько 16 трлн кубометрів газу.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас