Мінекономіки пропонує зміни до закону про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки пропонує зміни до закону про держзакупівлі

Казна та Політика
259
Міністерство економіки України ініціює внесення змін до закону про проведення державних закупівель, що набрав чинності з 1 серпня ц.р.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час онлайн-конференції міністр економіки Василь Цушко.
"Закон має вади. Перше те, що він був написаний ще тоді, коли наш уряд не був при владі. Він був компромісним документом", - відзначив міністр.
Він підкреслив, що вади в документі залишилися навіть після його доопрацювання з врахуванням пропозицій міжнародних експертів і робочої групи під керівництвом віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка.
Цушко не став детально аналізувати недоліки закону, відзначивши, що вони виявляться в процесі його застосування. "Практика його застосування в серпні, вересні, жовтні покаже його вади", - сказав він.
При цьому Цушко повідомив, що Мінекономіки зараз працює над внесенням змін до документа.
Крім того, він сказав, що особисто ініціюватиме скасування на законодавчому рівні необхідності навчання членів тендерних комітетів.
"Це придумали деякі хитрі люди бізнесу для заробляння грошей собі в кишеню. Моя позиція, що сертифікат на право бути членом тендерного комітету - це диплом юриста і економіста", - сказав Цушко.
Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2010 року Верховна Рада України прийняла в новій редакції, з врахуванням пропозицій Президента України і Кабінету Міністрів, Закон "Про здійснення державних закупівель". Всього було підтримано 20 поправок до закону від Президента і 10 - від Кабміну.
Цей закон був підписаний Президентом України Віктором Януковичем.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас