Чиновники Мінфіну США прийдуть в проблемні банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники Мінфіну США прийдуть в проблемні банки

Казна та Політика
160
Уряд США має намір направити чиновників Міністерства фінансів як спостерігачів на засідання рад директорів у банки, за якими були помічені неодноразові відмови від виплати дивідендів або відсотків в рамках державної програми допомоги фінансовому сектору, пише Dow Jones Newswires.
Міністерство фінансів чекає дозволу посилати своїх спостерігачів на засідання рад директорів банків, які пропустили п'ять платежів, не чекаючи чергового прострочення, яке дає йому право призначати нових членів правління.
"Через спостерігачів Міністерство фінансів отримає додаткову інформацію про кожну конкретну фінансову установу і дозволить під іншим кутом поглянути на проблеми, що існують в ньому, щоб визначити, чи потрібно призначати нових членів правління", - відзначає старший радник Комітету із забезпечення фінансової стабільності при Міністерстві фінансів Тім Массад. Комітет займається управлінням активами, придбаними державою в рамках нещодавно прийнятої програми порятунку фінансового сектора під назвою Troubled Asset Relief Program.
Як повідомив Массад, Міністерство фінансів призначатиме нових членів правління лише в тих випадках, коли вважатиме, що "додатковий незалежний кваліфікований співробітник може допомогти фінансовій установі відновитися". Передбачається, що спостерігачі, яких набирають з числа співробітників Комітету, не будуть висловлювати власної думки або якимсь іншим чином втручатися в обговорення зборів ради директорів.
На даний момент менше дюжини банків пропустили п'ятий платіж, але ситуація може змінитися 17 серпня, коли настає черговий термін виплати дивідендів на користь Міністерства фінансів. Станом на травень, один банк прострочив шостий платіж, вісім - п'ятий і 19 - четвертий.
Незважаючи на прострочені платежі, Міністерству фінансів удалося зібрати 15 млрд дол. у формі дивідендів і процентних виплат.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас