Лукашенко запропонував Росії міняти вуглеводні на продовольство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко запропонував Росії міняти вуглеводні на продовольство

Казна та Політика
428
Президент Білорусії Олександр Лукашенко виступив з пропозицією почати обмін білоруського продовольства на російські вуглеводні. Таким чином, російські регіони отримають необхідну допомогу в умовах аномальної спеки і засухи, в результаті яких гине урожай, вважає Лукашенко. Про це повідомляє агентство БЕЛТА.
"Треба допомогти нашим друзям в Росії, вони платять, у них досить нафти, газ, і ми готові міняти", - заявив він, додавши, що при дефіциті сільгосппродукції на тлі зростання світових цін необхідно брати максимум доходу з експорту.
"У нас немає нафти і газу, нам щороку піднімають на це ціни. Будь ласка, ми теж продаємо і хочемо з врахуванням зростання цін на вуглеводневу сировину й інші складові собівартості отримати своє щастя в ціні", - пояснив він.
Президент Білорусії уточнив, що вважає розумним запропонувати агропідприємствам продавати в основному м'ясо і молоко, обмежити експорт комбікормів і борошна, а зернові продавати лише у виняткових випадках.
Міністр сільського господарства і продовольства Білорусії Михайло Русий проінформував Лукашенка, що замовлення на білоруські корми, комбікорми і картоплю вже зробила влада Рязанської і Воронезької областей, а також Татарстану.
Русий підкреслив, що відомство прогнозує урожай зернових без врахування кукурудзи в країні в обсязі 7 млн тонн в поточному році.
В цих умовах Лукашенко доручив віце-прем'єру Білорусії Івану Бамбізі виробити загальну стратегію просування білоруської сільгосппродукції на зарубіжні ринки.
В Росії, тим часом, в умовах засухи вже загинула чверть урожаю зернових. Збір зерна може впасти з 90 млн тонн за підсумками минулого року до 60 млн тонн в поточному році. Збір картоплі і буряку скоротиться на третину.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас