Грузія безвітплатно отримає від США 83 млн дол на покращення житлових умов біженців із Абхазії та Південної Осетії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія безвітплатно отримає від США 83 млн дол на покращення житлових умов біженців із Абхазії та Південної Осетії

Казна та Політика
167
Грузія безвітплатно отримає від США 83 млн дол. Як передав Перший (громадський) канал Грузинського телебачення, це останній транш із допомоги у розмірі більш ніж 1 млрд дол., яку Вашингтон надав Тбілісі після військових дій на Кавказі в серпні 2008 р., повідомляє РБК.
Кошти призначені для відновлення муніципальної інфраструктури, зруйнованої в серпні 2008 р., поліпшення житлових умов громадян, які постраждали під час військових дій. "Це остання частина загального обсягу допомоги від США. Вона призначена для тих, хто понад усе постраждав, хто за останніх 20 років не може повернутися в рідні будинки, і тих, хто не зміг отримати користь від економічного зростання, яке протягом останніх п'яти років спостерігається в країні", - розповів журналістам посол США в Тбілісі Джон Бас.
За словами міністра фінансів Грузії Кахи Баїндурашвілі, "обіцяна допомога отримана вже повністю, і цей останній транш буде направлений на поліпшення житлових умов вимушено переміщених осіб". За його словами, на виділені кошти, зокрема, буде відремонтовано більше 200 об'єктів, в яких проживають біженці з Абхазії і Південної Осетії.
В середині липня грузинські біженці отримали допомогу і від Євросоюзу - у розмірі 23 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас