ФРС: Курс долара відображає ситуацію на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Курс долара відображає ситуацію на фінансових ринках

Казна та Політика
570
Федеральний резервний банк Нью-Йорка заявив, що торгівельно-зважений курс долара США зміцнився на 3,6% в II кварталі 2010 року в порівнянні з попереднім кварталом. Монетарна влада США не втручалася в роботу валютних ринків у період з квітня по червень, повідомили представники банку в своїй щоквартальній доповіді, наданій Комісії Конгресу з фінансів і департаменту Федеральної резервної системи по операціях з іноземною валютою.
Долар зріс на 10,4% по відношенню до євро протягом кварталу, і знизився на 5,4% проти ієни. У доповіді виявляється відмінність між підвищенням долара по відношенню до валют більшості найбільших економік світу на початку кварталу і зниженням після відношення до основних валют на кінець звітного періоду. Побоювання з приводу фінансової стійкості і економічного зростання в деяких країнах зони євро допомогли долару зміцнитися по відношенню до більшості основних валют протягом перших двох місяців кварталу.
"В квітні і травні курс долара зріс по відношенню до більшості світових валют на тлі серії зниження кредитних рейтингів низки периферійних країн зони євро у зв'язку з кризою бюджетної заборгованості в цих країнах", - йдеться в доповіді. "Ці події сприяли зростанню прибутковості урядових облігацій і порушили питання про периферійних країн єврозони як загрозу у фінансовому плані перспективам розвитку".
Циклічно чутливі валюти також впали по відношенню до долара. Національні валюти Нової Зеландії і Австралії знизилися в травні на 6,4% і 8,5% відповідно. Проте на початок червня картина змінилася. Заклопотаність учасників ринку з приводу прогнозів зростання економіки США призвели до помірного знецінення долара по відношенню до основних валют. Серія слабших, ніж очікувалося, даних, опублікованих в Сполучених Штатах, почала викликати занепокоєння з приводу стійкості відновлення США.
Тим часом, центральні банки за межами США, у тому числі Банк Канади і Резервний банк Нової Зеландії, приступили до посилення грошово-кредитної політики, оскільки їхні перспективи зростання покращилися, що сприяло зміцненню місцевих валют по відношенню до американського долара.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас