Криза у США приватиме до 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза у США приватиме до 2013 року

Казна та Політика
423
Нинішня криза триватиме в економіці США принаймні до 2013 р. При цьому їй загрожує новий спад, вірогідність якого збільшилась за останні місяці майже удвічі. Таку думку висловив провідний світовий аналітик, професор Університету Нью-Йорка Нуріель Рубіні.
Як повідомляє ПРАЙМ-ТАСС, європейські видання публікують сьогодні його інтерв'ю.
"Американська економіка йде до дуже серйозного погіршення свого стану", - зазначив Рубіні. "До кінця поточного року економіка США практично припинить зростання", - зазначив американський аналітик, додавши, що "можна говорити про рецесію зростання. Темпи зростання падатимуть, і до другого кварталу 2011 року складуть близько 1 відсотка", - підкреслив він.
Тим не менше, Рубіні не вважає, що американська й світова економіка відчують у найближчі місяці повторне входження у фазу спаду. "Я не передбачаю подібного розвитку подій, хоча загроза рецесії в США за останні тижні зросла з 25 до 40 %", - заявив аналітик.
Погіршення макроекономічної ситуації в США він пов'язує із завершенням низки урядових програм зі стимулювання економічного зростання, а також загостренням проблеми державної заборгованості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас