Експерт: Зниженням ставки НБУ намагається стимулювати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниженням ставки НБУ намагається стимулювати банки

Казна та Політика
252
Зниження облікової ставки до 7,75% є заходом Національного банку України зі стимулювання банків до активізації кредитування економіки.
Таку думку в розмові з кореспондентом УНІАН висловив начальник відділу аналізу фінансових ринків АБ "ІНГ Банк Україна" Олександр Печерицин.
"Зниження облікової ставки є логічною реакцією Нацбанку на рівень поточної інфляції. Можливо, Нацбанк, розуміючи, що найближчими місяцями станеться прискорення інфляції, намагається таким чином стимулювати банківський сектор знизити ставки і відновити активніше кредитування реального сектора економіки вже зараз", - сказав Печерицин.
При цьому він зазначив, що сьогодні розмір облікової ставки безпосередньо не впливає на вартість кредитування. "Рівень ставок із кредитів і депозитів безпосередньо не пов'язаний з обліковою ставкою НБУ, а залежить більше від доступності ресурсів, їх довгостроковості, а також ризиків при наданні нового кредитування економіці", - сказав експерт.
Як повідомляв УНІАН, Національний банк України з 10 серпня 2010 року знизив розмір облікової ставки з 8,5% до 7,75% річних.
Нагадаємо, Нацбанк вже третій раз знижує облікову ставку в поточному році, опустивши її з 10,25%. НБУ мотивує своє рішення певним поліпшенням макроекономічної ситуації: зростанням промислового виробництва, профицитностью платіжного балансу і зниженням інфляційного тиску.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас