Банк Англяї знизив прогноз зростання ВВП на період до кінця 2012 р. через заходи бюджетної консолідації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англяї знизив прогноз зростання ВВП на період до кінця 2012 р. через заходи бюджетної консолідації

Казна та Політика
91
Банк Англії в середу знизив прогноз зростання ВВП Великобританії на період до кінця 2012 року, виходячи з припущення, що заходи, котрі приймаються зараз, спрямовані на зменшення дефіциту держбюджету і розміру держборгу, матимуть негативний вплив на розвиток економіки.
Як говориться у щоквартальному звіті британського ЦБ, в найближчі два роки середні річні темпи зростання ВВП складуть близько 3%, тоді як раніше очікувалося зростання економіки країни в середньому на 3,6% щороку. Головною причиною зниження прогнозу стало прийняте в червні рішення до 2015 року реалізувати заходи бюджетної консолідації в 115 млрд фунтів стерлінгів.
Крім того, фахівці ЦБ Великобританії чекають, що темпи інфляції перевищуватимуть встановлений Банком Англії поріг в 2% весь наступний рік, але в 2012 році виявляться в межах 1,5%. У травні 2010 року очікувалося, що зростання цін буде вище 2% і в 2012 році.
"Інфляция з більшою часткою ймовірності знаходитиметься нижче за цільовий рівень, ніж вище за нього, протягом періоду, на який дається прогноз", - говориться в повідомленні Банку Англії.
ЦБ заявив, що повністю здатний відповісти на будь-які виклики з боку нестабільності світової економіки, і готовий "діяти з цією метою в будь-якому напрямі", тобто як посилювати кредитно-грошову політику, так і проводити її пом'якшення.
Прогноз Банку Англії передбачає підвищення базової відсоткової ставки до 1% в четвертому кварталі 2011 року і до 1,9% річних до кінця 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас