Палестина не дала згоди на прямі переговори з Ізраїлем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палестина не дала згоди на прямі переговори з Ізраїлем

Казна та Політика
142
Американський посланець на Близькому Сході Джордж Мітчелл не зміг добитися від палестинців згоди на проведення прямих переговорів з Ізраїлем незважаючи на те, що Вашингтон чинить тиск на адміністрацію Палестинської автономії, передає ВВС.
Після безрезультатних переговорів з палестинським лідером Махмудом Аббасом на Західному березі, Дж.Мітчелл заявив, що незважаючи на всі складнощі продовжить свої зусилля.
Палестинська сторона стверджує, що почне прямі переговори лише після того, як ізраїльський уряд зупинить будівництво поселень і дасть принципову згоду на повернення територій, окупованих в 1967 р.
Нагадаємо, 9 травня ц.р. офіційний представник Палестинської автономії Саєб Ерекат оголосив про початок мирних переговорів з Ізраїлем за посередництва США.
Це заяву він зробив за підсумками зустрічі з офіційним представником Вашингтона на Близькому Сході Дж.Мітчеллом і палестинським президентом М.Аббасом.
Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що переговори повинні якнайскоріше перейти у формат прямих. За його словами, ключові питання не можуть бути вирішені, якщо представники сторін не знаходяться за одним столом переговорів.
Головною проблемою, що перешкоджає таким переговорам, в останні місяці стали плани Ізраїлю побудувати нове житло для єврейських сімей в Східному Єрусалимі, на який претендують палестинці.
Нагадаємо, 7 квітня ц.р. міністр закордонних справ Ізраїлю Авігадор Ліберман заявив, що якщо Палестина наступного року в односторонньому порядку оголосить про свою незалежність, Тель-Авів може анексувати частину Західного берега річки Іордан, а також анулює всі раніше досягнуті угоди про світ.
Раніше прем'єр Палестини, чия влада поширюється лише на Західний берег Іордану, заявив, що в 2011 р., можливо, буде оголошено про створення палестинської незалежної держави. За його словами, це станеться в односторонньому порядку, навіть в умовах відсутності мирного договору з Ізраїлем.
19 березня 2010 р. "квартет" міжнародних посередників по близькосхідному врегулюванню - Росія, США, ООН, ЄС - закликав Ізраїль заморозити всю поселенську діяльність, розпочату в 2001 р. У заяві відзначалося, що питання статусу Єрусалиму має бути вирішене лише шляхом переговорів між сторонами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас