Україна зобов'язалася перед МВФ зміцнювати банківську систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зобов'язалася перед МВФ зміцнювати банківську систему

Казна та Політика
615
Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом зміцнювати банківську систему.
Про це сказано в меморандумі, підписаному українською владою й МВФ.
Зокрема, Україна зобов'язується вжити заходів із законодавчого вдосконалення банківського регулювання й нагляду, а також з вдосконалення системи розкриття інформації про кінцевих власників банків.
У рамках меморандуму Національний банк зобов'язався підвищити ступінь своєї відкритості із завчасним повідомленням про засідання правління, на яких будуть розглядатися питання, пов'язані із процентною політикою.
Меморандум також передбачає, що Україна відмовляється від планів щодо створення санаційного банку на користь створення так званого бридж-банку або перехідного банку.
Створення бридж-банку передбачає, що здорові активи й пасиви передаються в новий банк, а в старому банку залишаються проблемні активи й пасиви.
При цьому банк продовжує роботу в період до поліпшення фінансового становища (у період пошуку покупця), переборюючи тимчасові фінансові проблеми.
Як повідомляло агентство, раніше Національний банк розробив проект положення про порядок реєстрації й регулювання діяльності санаційного банку, а також направив документ комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківській діяльності й Кабінету Міністрів для узгодження й з метою передбачити в держбюджеті на 2010 рік коштів на формування статутного капіталу санаційного банку.
Передбачалося, що метою створення санаційного банку буде надання кредитно-фінансовим установам допомоги для вирішення проблем зменшення обсягу негативно класифікованої кредитної заборгованості.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас