Ті, хто загрожував вибухами в Києві, вимагали в СБУ 600 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ті, хто загрожував вибухами в Києві, вимагали в СБУ 600 тисяч доларів

Кримінал
775
Члени злочинного угруповання, які загрожували організувати серію вибухів у Києві, вимагали в СБУ 600 тисяч доларів. Про це "proUA" повідомили в прес-службі СБУ.
Як стало відомо, в ніч 7 на 8 серпня невідомий громадянин кілька разів телефонував на номери оперативних чергових СБУ, вимагаючи виплатити йому і його спільникам 600 тисяч доларів. Зловмисник загрожував найближчим часом підірвати саморобні вибухові пристрої в різних районах столиці на підтвердження рішучості своїх злочинних намірів.
Невідкладно в Службі безпеки України була створена оперативно-слідча група, яка в короткі терміни встановила особу громадянина, який анонімно телефонував вартовим порядку, і особи всіх інших членів злочинного угруповання.
Під час спеціальної операції із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" СБУ на трасі Київ-Харків поблизу Пирятина у момент передачі обумовленої грошової суми був затриманий один з вимагачів - студент-хімік коледжу, 1993 року народження.
В той же час в самому Пирятині були затримані й інші учасники цього угруповання. Всі вони непрацюючі місцеві жителі -1981-го, -86-го але -89-го років народження.
Встановлено, що схему виготовлення вибухових пристроїв зловмисники легко знайшли в інтернеті. Під час обшуків у приміщеннях молодих людей були вилучені елементи для виготовлення вибухових пристроїв, а також 100 кілограмів сірчаної кислоти в каністрах, інші хімічні речовини, спеціально придбані ними по рекомендаціях з відповідних веб-сайтів.
У членів угруповання також вилучені саморобні вибухові пристрої, які вони планували застосувати в Києві в разі відмови представників державних органів виплатити їм гроші. Виявлена речовина, тротиловий еквівалент якої за висновками експертів складає близько 4 кілограмів, вибухових пристроїв, що призначалися для виготовлення.
Саморобні вибухові пристрої та інші вилучені хімічні речовини направлені на експертизу.
Вирішується питання про порушення органами міліції за матеріалами СБУ кримінальної справи по ст. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), 189 (здирство) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії за участю всіх затриманих.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас