Фондовий ринок: перше зростання за п'ять торгівельних сесій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: перше зростання за п'ять торгівельних сесій

Фондовий ринок
132
В понеділок, 9 серпня, на українському фондовому ринку переважали позитивні настрої. На закритті значення індексу УБ склало 2121,63 базисного пункту, приріст склав 0,95% відносно рівня закриття попереднього дня.
Обсяг торгів за день зменшився до 78,3 млн.грн, з яких 12,8 млн.грн. - оборот в секції термінового ринку. За підсумками торгівельної сесії більшість ліквідних паперів знаходилися в зеленій зоні. Динаміку гірше за ринок показали папери MMKI, NVTR і ZAEN, які за день втратили 3,61%, 2,75% і 1,62% відповідно. Тоді як PGOK, SGOK і SHCHZ збільшили капіталізацію на 5,64%, 6,34% і 11,42%. За обсягом торгів лідирують STIR і UNAF з результатом 9,5 млн.грн. і 5,7 млн.грн.
Після високої волатильности попередньої п'ятниці на тлі публікації широкого звіту про стан ринку праці в Сполучених Штатах ринки ризикових активів остаточно стабілізувалися. При цьому завтрашні результати засідання Комітету з монетарної політики в США стримує учасників ринку від активних дій.
Ключова ідея, що формує чекання інвесторів напередодні засідання Федерального резерву, полягає в наступному: стійкість економічного відновлення - під загрозою, отже, монетарна влада буде готова піти на новий пакет економічних стимулів, що позитивно позначиться на динаміці ризикових активів, - відзначає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас