Світовий банк виділив Молдавії 10 млн дол. на пом'якшення наслідків стихійних лих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділив Молдавії 10 млн дол. на пом'якшення наслідків стихійних лих

Кредит&Депозит
106
Рада директорів Світового банку прийняла рішення про надання Молдавії кредиту в розмірі $10 млн. Ці кошти призначені на фінансування проекту з пом'якшення наслідків стихійних лих, повідомляє центр новин ООН.
Частина суми буде використана на зміцнення державної гідрометеорологічної служби, а частина - на створення Центру реагування на надзвичайні ситуації.
Представник Світового банку в Молдавії Мелані Марлет відзначила, що засуха 2007 року і повені 2008 і 2010 років підтвердили наполегливу необхідність дій з пом'якшення впливу стихійних лих на населення і економіку країни.
ООН неодноразово підкреслювала, що запобігти проливним дощам, засухам і землетрусам неможливо, проте людство може пом'якшити масштаби їх руйнівних наслідків.
В 2005 році на міжнародній конференції в Кобі, Японія, була схвалена Хіогська рамкова програма дій на 2005-2015 роки, яка містить рекомендації щодо пом'якшення наслідків стихійних лих. Останнім часом в різних куточках планети вдалося досягти помітного прогресу в забезпеченні раннього попередження про можливі природні катастрофи і в реалізації програм з забезпечення готовності до них. Проте на цьому напрямі ще багато треба зробити.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас