Пенсійний вік та стаж піднімуть до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний вік та стаж піднімуть до кінця року

Казна та Політика
8919
Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків, говориться в меморандумі українського уряду Міжнародному валютному фонду (МВФ), направленому в рамках відновлення кредитної співпраці в середині липня цього року.
За документом, планується до кінця вересня 2010 року внести законопроект з метою введення його в дію до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків, - з 55 до 60 років, додаючи шість місяців щорічно з 2010 року.
Крім того, законопроект, за меморандумом, передбачатиме збільшення мінімального терміну пенсійного страхування з 5 до 15 років, збільшення на 10 років кваліфікаційного періоду для отримання повної пенсії, що має стимулювати людей, які працюють довше зберігати працездатність. Це повинно поліпшити збалансованість Пенсійного фонду на 2 млрд грн. в 2011 році.
Вказаний законопроект є структурним маяком програми співпраці з МВФ, в рамках якої Фонд планує виділити Україні $15,3 млрд протягом 29 місяців.
Крім того, український уряд планує до кінця грудня цього року змінити базу нарахування пенсій, передбачивши їх додаткове збільшення на 1% за кожен рік, відпрацьований більше встановленого терміну: 20 років - для жінок і 25 років - для чоловіків, говориться в меморандумі.
Передбачається, що це дозволить зменшити витрати Пенсійного фонду на 6,2 млрд грн. в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас