Україна має намір підвищити ціни на газ для населення ще на 50% з квітня 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір підвищити ціни на газ для населення ще на 50% з квітня 2011 р.

Енергетика
4919
Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго до тих пір, поки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету, говориться в меморандумі українського уряду, направленому Міжнародному валютному фонду (МВФ) в рамках підготовки відновлення кредитної співпраці в середині липня поточного року.
"Подальше підвищення буде необхідним, аби уніфікувати ціни для всіх користувачів газу до рівня паритету з імпортом і забезпечити "Нафтогаз України" ресурсами, необхідними для поліпшення інфраструктури і виконання своїх зобов'язань, не покладаючись на бюджетні кошти", - сказано в документі, оприлюдненому фондом.
"Додаткове підвищення цін на 50% для населення і комунальних послуг здійснюватиметься в квітні 2011", - планує український уряд.
За меморандумом, передбачається подальше збільшення цін на газ для населення і теплокомуненерго раз на півроку, поки вони не досягнуть паритету з цінами імпорту.
"Після цього всі ціни на газ корегуватимуться в міру необхідності, відображаючи ринкові ціни", - говориться в меморандумі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас