Через дим у Москві різко знизився попит на сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через дим у Москві різко знизився попит на сигарети

Казна та Політика
295
В період задимлення від торф'яних і лісових пожеж в Москві різко знизився попит на сигарети. Про це розповіли продавці тютюнових кіосків, передає ”Lenta.ru”.
За їхніми словами, такого зниження продажів вони досі не бачили.
З середини тижня стали менше купувати сигарети, а сьогодні і взагалі майже не підходять. Мабуть, через дим москвичі вирішили покинути палити, - заявила 6 серпня продавець кіоску біля станції метро ‘Арбатська’. Вона також додала, що зазвичай до обіду запаси деяких марок сигарет потребують поповнення, а в п'ятницю до цього часу не було продано жодного цілого блоку.
В Москві також різко зросли продажі медичних масок. В той же час, оцінки ефективності їх різними фахівцями бувають прямо протилежні. Так, головний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко рекомендує всім носити ці засоби захисту, а головний терапевт Москви Леонід Лазебник не бачить в їх використанні ніякого сенсу.
6 серпня концентрація забруднюючих речовин в столичному повітрі досягла максимуму з початку пожеж. За даними ДПУ “Мосекомоніторинг», середньодобова гранично допустима концентрація зважених часток перевищена в 3,3-5,2 разу, чадного газу - в 1,1-2,6 разу, діоксиду азоту - в 1,0-3,5 разу.
Аномальна спека викликала зростання захворюваності на кишкові інфекції, а також підвищила частоту гіпертонічного кризу й інсультів.
У зв'язку з цим лікарі рекомендують всім виїжджати з Москви в регіони із сприятливішою екологічною обстановкою, а якщо це неможливо - менше бувати на повітрі, закривати вікна, розвішувати в квартирі мокрі простирадла, частіше промивати ніс і горло, не вживати спиртне, тютюн і стимулятори. При різкому погіршенні самопочуття треба негайно звернутися до лікаря.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас