"Ъ": Клюєв продовжив традицію Азарова критикувати чиновників за невиплату зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Клюєв продовжив традицію Азарова критикувати чиновників за невиплату зарплат

Казна та Політика
339
Вчорашнє засідання Кабінету міністрів у зв'язку з відпусткою глави уряду Миколи Азарова вів перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Увійшовши до Малої зали Кабміну, він за руку привітався із віце-прем'єром з питань Євро-2012 Борисом Колесниковим, після чого, швидко поглянувши на портрет президента Віктора Януковича, що висить на стіні, без коливань сіл в крісло глави уряду.
"Україна потерпає від спеки", - почав свій виступ пан Клюєв. Він повідомив, що за дорученням президента при Кабінеті міністрів створений оперативний штаб, який координуватиме дії центральних і регіональних органів влади із боротьби з можливими пожежами.
"Хочу ще раз звернутися до громадян з проханням уважно ставитись до свого здоров'я і здоров'я дітей, уникати загрози отримання теплових ударів, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, берегти державне, громадське і власне майно", - сказав перший віце-прем'єр.
Як і Микола Азаров, Андрій Клюєв велику частину свого вступного слова присвятив критиці чиновників середньої ланки. Правда, імен тих, чиєю роботою він невдоволений, пан Клюєв називати не став. "Не дивлячись на спеку і відпустки, влада на всіх рівнях зобов'язана ефективно працювати", - заявив він, підкресливши, що робота центральних і місцевих органів влади повинна проводитися комплексно.
"Нас, до речі, не задовольняє якість виконання окремими міністерствами і відомствами цілої низки рішень уряду", - додав Андрій Клюєв, підвищивши голос. За його словами, в першу чергу це стосується погашення заборгованості із виплати заробітних плат - Клюєв запевнив, що порушники трудового законодавства до 10 серпня повинні провести розрахунки з найнятими робітниками.
"Це було останнє попередження", - уточнив він. Нагадаємо, на попередньому засіданні уряду всю відповідальність за стовідсоткове погашення боргів і поточну оплату спожитих енергоносіїв Микола Азаров поклав на губернаторів, вказавши, що вони не повинні перекладати її на своїх заступників. Розкритикував Андрій Клюєв і роботу органів влади із надання громадянам субсидій.
"В першу чергу я говорю про підвищення якості інформування громадян на місцевому рівні, - підкреслив він.- У кожному місті, селі і селищі люди мають бути поінформовані про порядок отримання субсидій. Цього поки немає, й уріду надходять скарги". Перший віце-прем'єр також звернув увагу членів Кабміну на те, що підвищення цін на хліб недопустиме. "В умовах посухи Україна отримала непоганий урожай ранніх зернових, але закупівельні ціни на них вже зросли, - сказав Клюєв.- Необхідно не допустити стрибка роздрібних цін на хліб і хлібопродукти впродовж цього і наступного року".
Як відомо, 2 серпня кілька експертів висловили припущення про підвищення найближчим часом вартості хліба. За словами експерта "Українського клубу аграрного бізнесу" Володимира Лапи, закупівельні ціни на пшеницю зараз на 15% вищі, ніж торік, що через три місяці може призвести до збільшення вартості борошна і, як наслідок, подорожчання хліба на 7-10%.
Клюєв, знову ж таки не називаючи імен, звернувся до присутніх із закликом "підсилити режим економії коштів і матеріальних ресурсів", підкресливши, що дозволяти "значні непродуктивні витрати недопустимо". "Не економляться також кошти і при здійсненні державних закупівель. Ціни нестримно зростають, а деякі керівники, напевно, забули, до чого може призвести такий розмах щедрості!" - суворо сказав він, після чого засідання уряду перейшло в закритий режим і журналістів попросили залишити приміщення.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас