Українські фондові індекси в середу скоректувалися вниз під тиском волатильності на західних майданчиках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в середу скоректувалися вниз під тиском волатильності на західних майданчиках

Фондовий ринок
109
Український ринок акцій в середу закрився помірним падінням фондових індексів, причому протягом торгівельної сесії спостерігалася висока ринкова волатильність. Індекс "Української біржі" (УБ) закрився на позначці 2125,36 пункту (-0,96%), індекс ПФТС – 848,33 пункту (-1,29%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, песимістичні настрої на західноєвропейських ринках, які досить різко падали в першій половині дня, чинили основний тиск на вітчизняний ринок. В результаті торгівельна сесія почалася з агресивних розпродажів по більшості ліквідних паперів.
В той же час, додав аналітик, в другій половині дня європейські фондові індекси відштовхнулися від денних мінімумів і поступово почали відігравати свої втрати на тлі виходу позитивної макроекономічної статистики регіону.
За словами В.Іванишина, український ринок акцій ліниво повторював динаміку західноєвропейських майданчиків, при цьому внутрішні інвестиційні ідеї на українському ринку в середу відігравалися досить слабко.
Як відзначив глава департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадим Самар, що вийшли після 15:00 кч дані щодо ринку праці в США, а також індексу економічних умов ISM в невиробничій сфері виявилися кращими за чекання. У результаті, додав аналітик, відкриття фондових майданчиків США зростанням індикаторів додало упевненості локальним гравцям, задавши позитивну динаміку торгам на УБ. Проте учасникам ринку не вистачило впевненості, і перед закриттям біржі трейдери частково стали "виходити" з паперів, придбаних з ранку, побоюючись слабкого закриття торгів у США.
На УБ найбільше зміцнилися котирування акцій металургійних компаній, які першими перемістилися з "червоної зони" в "зелену".
Обережний інтерес інвесторів спостерігався в акціях гірничодобувних компаній: подорожчали акції Полтавського ГЗК (+0,22%), шахти "Червоноармійська-Західна №1" (+1,8%). Також спостерігався попит на акції вагонобудівників: Стахановського вагонозаводу (+3,43%), "Луганськтепловозу" (+1,03%), Крюковського вагонозаводу (+0,52%).
Відставали від ринку акції банків, по яких протягом торгівельної сесії спостерігалася істотна волатильність. Акції Укрсоцбанку подешевшали на 1,28%, Райффайзен Банку Аваль - на 1,93%, банку "Форум" - на 0,41%.
Аутсайдерами дня стали акції Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (-10%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-8,3%) і Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (-6,11%).
На УБ в середу обсяг торгів склав 143,4 млн грн., у тому числі акціями - 110 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів склав 166,7 млн грн., у тому числі акціями - 12,8 млн грн.
На думку В.Іванишина, в четвер на українському фондовому ринку варто чекати продовження негативної тенденції. При цьому аналітик розглядає поточне зниження як необхідний елемент відновлення середньострокової висхідної тенденції. Як відзначив експерт, за останні два дні падіння не набрало серйозних обертів, учасники торгів не квапляться грати на пониження, а просідання котирувань використовуються для акумуляції довгих позицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас