Тігіпко вважає незаконним можливе перешкоджання експорту зерна Митницею та "Укрзалізницею" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає незаконним можливе перешкоджання експорту зерна Митницею та "Укрзалізницею"

Аграрний ринок
351
Сергій Тигипко вважає незаконною можливе перекриття експорту зерна Державною митною службою і Державною адміністрацією залізничного транспорту "Укрзалізниця". Про це говориться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра.
При цьому він виступив за негайну відміну рішень, наслідком яких є обмеження експорту зерна.
"Будь-які рішення органів влади, що призводять до незаконних затримок експортних партій зерна, потрібно негайно відміняти", - передає прес-служба слова Тігіпка під час наради під його керівництвом, на якій обговорювалися випадки затримання експорту зерна з боку органів влади.
В нараді взяли участь також представники Митниці, "Укрзалізниці", Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва, а також експортери зерна.
За словами Тігіпка, валовий збір зерна в 2010 році очікується на рівні близько 40 млн. тонн і, таким чином, враховуючи перехідні залишки в розмірі близько 6 млн. тонн, країна зможе повністю забезпечити свої внутрішні потреби, а також має можливість експортувати 17 млн. тонн зерна.
При цьому він відзначив відсутність економічних підстав для перешкоджання експорту зерна.
Тігіпко вважає, що Митниця та "Укрзалізниця" прийняли неправомірні рішення, які призвели до блокування експорту зерна, внаслідок чого виробники і експортери сільськогосподарської продукції зазнають збитків, а також погіршується підприємницький та інвестиційний клімат в країні, що негативно впливає на її міжнародний імідж.
Віце-прем'єр висловив намір карати винних в цій ситуації і надіслав відповідні листи правоохоронцям, зокрема, Генеральній прокуратурі.
У зв'язки із ситуацією він закликав представників бізнесу, громадських професійних об'єднань підприємців і галузевих структур повідомляти раді підприємців при Кабінеті Міністрів про будь-які факти адміністративного втручання і обмежень підприємницької діяльності.
Як повідомлялося, раніше аграрні громадські організації звинуватили Митницю в затримці експорту зерна.
За спільною заявою Української аграрної конфедерації, Аграрного союзу, Асоціації фермерів, з 23 липня на 4 дні був фактично припинений експорт зерна через проведення Митницею заходів із боротьби з контрабандою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас