Присяжнюк: Після підвищення ціни на газ, субсидії стануть доступнішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Після підвищення ціни на газ, субсидії стануть доступнішими

Казна та Політика
315
"Підвищення ціни на газ не ударить по кишенях малозабезпечених верств населення, оскільки після підвищення стануть доступнішими субсидії, а також значно зменшиться перелік документів і вимоги для їх отримання", - зазначив губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк. Про це повідомили в прес-службі Київської ОДА.
"Малозабезпечені верстви населення не постраждають від підвищення ціни на газ, оскільки одночасно запущено на державному рівні потужний механізм соціального захисту. Нові спрощені правила надання субсидій і зниження порогу для їх призначення дозволять півтора мільйонам родин реалізувати своє право на державний соціальний захист. Йдеться про адресну допомогу. З цією метою держава виділяє майже 6 мільярдів гривень. Раніше, аби отримати субсидії, потрібно було збирати довідки з ЖЕКів, газових контор і водоканалів - зараз це скасовано. Для пенсіонерів, інвалідів досить подати відповідну заяву про надання субсидії і декларацію, а довідку про доходи автоматично надаватиме Пенсійний фонд", - повідомив А.Присяжнюк.
Губернатор також зазначив, що на пільги зможуть претендувати навіть боржники.
"Ми добре розуміємо, наскільки важко живеться малозабезпеченим верствам населення, тому навіть заборгованість із квартплати не стане перешкодою для отримання субсидій", - зазначив А.Присяжнюк.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас