Citigroup виплатить 75 млн дол штрафу за замовчування інформації про іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup виплатить 75 млн дол штрафу за замовчування інформації про іпотеку

Кредит&Депозит
413
Citigroup Inc. погодився виплатити державі штраф у розмірі $75 млн. Про це говориться в цивільному позові Комісії США з коштовних паперыв і бірж (SEC), поданому до Федерального суду Вашингтона.
Санкції на американського банківського гіганта було накладено за замовчування від інвесторів інформації із суб-стандартних іпотечних кредитів у переддень кризи на ринку житлової нерухомості в 2007 році, повідомляє Forbes.
В матеріалах суду наголошується, що Citigroup надавав недостовірну інформацію із фінансових показників активів. У деяких документах банку були відсутні відомості про іпотечні цінні папери на суму більше $40 млрд.
Навіть наприкінці 2007 року, коли ситуація на ринку іпотеки нестримно погіршувалася, Citigroup запевняв клієнтів у своїх здібностях успішно керувати ризиками. "Правила розкриття фінансової інформації прості. Якщо ви вирішили говорити правду, то говоріть її повністю, а не половину», - наводяться в матеріалах суду слова представника SEC Роберта Хузамі.
Комісія в рамках розслідування обставини справи допитала топ-менеджмент Citigroup, включаючи колишнього виконавчого директора компанії Чарльза Прінcа. Як з'ясувалося, в жовтні 2007 року банк заявив про те, що на його балансі знаходяться іпотечні цінні папери на суму $13 млрд. При цьому раді директорів в приватному порядку повідомили про наявність іпотечних активів ще на $43 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас