Шварценеггер відправить каліфорнійських бюджетників на примусові вихідні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шварценеггер відправить каліфорнійських бюджетників на примусові вихідні

456
Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер видав указ, згідно з яким 156 тисяч співробітників бюджетних установ штату отримають по три додаткові неоплачувані вихідні на місяць, починаючи з серпня 2010 року і аж до прийняття нового бюджету штату. Як пише газета San Francisco Chronicle, це стало одним із заходів, прийнятих губернатором для економії коштів бюджету Каліфорнії.
Представники профспілок звинуватили Шварценеггера в тому, що він жертвує інтересами тисяч робочих сімей, аби чинити тиск на законодавців штату, які не бажають приймати його бюджетну програму. Раніше губернатор намагався обмежити зарплати бюджетників так званим федеральним мінімумом, проте це рішення було блоковане судом.
Загальна чисельність людей, які отримують зарплату з бюджету Каліфорнії, оцінюється в 230 тисяч осіб.
Новий фінансовий рік в Каліфорнії почався ще в червні. Прийняття бюджету прострочене вже на п'ять тижнів через розбіжності між губернатором-республіканцем і законодавчими зборами штату, в якому більшість мають демократи.
Головний фінансовий контролер Каліфорнії Джон Чанг вже виступив з попередженням, що, якщо бюджет не буде прийнятий, до кінця жовтня штат залишиться без грошей. Аналітики чекають чергового зниження кредитного рейтингу Каліфорнії.
В попередньому фінансовому році бюджет Каліфорнії також був прийнятий із значним запізненням. Дефіцит бюджету склав 22 відсотки (близько 19 мільярдів доларів). Через брак грошей штат вже вліз в борги, для розплати по яких йому потрібен ще суворіший режим бюджетної економії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас