Польща вислала 29 українських нелегалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща вислала 29 українських нелегалів

239
Прикордонна служба Польщі зобов'язала ще 29 громадян України залишити польську територію через нелегальну роботу і на рік заборонила в'їзд до країни. Як повідомили в прес-службі польських прикордонників, українці працювали в теплицях на півдні Польщі без офіційного дозволу на роботу і не мали зареєстрованої заявки на їх працевлаштування польським працедавцем.
"Через невиконання зобов'язань працедавцем українці змушені нести відповідальність згідно із законом про іноземців, який передбачає необхідність залишити територію Польщі", - зазначили в прес-службі.
Українці, які на приватному підприємстві займалися вирощуванням і збором помідорів, повинні добровільно залишити територію Польщі, оскільки інакше їм загрожує примусове видворення.
Прикордонники додали, що працедавцеві за нелегальне працевлаштування загрожує штраф.
Прес-служба також зазначила, що для легального працевлаштування в Польщі за спрощеною системою, яка почала діяти в 2007 році, українці повинні мати заявку на роботу, зареєстровану працедавцем, в якого вони безпосередньо працюють. Без такої заявки - навіть за наявності робочої чинної візи - робота вважатиметься нелегальною.
На минулому тижні 26 українцям заборонили на рік в'їзд до Польщі через те, що їх працедавець не зареєстрував для них заявку на роботу.
Громадяни України з моменту введення польською владою спрощеної системи працевлаштування з липня 2007 року до кінця минулого року отримали 320 тисяч заявок, що складає понад 90% всіх зареєстрованих.
Спрощена система дозволяє працювати в Польщі без офіційного дозволу шість місяців на рок. Спрощена система діє також для громадян Білорусі, Росії, Молдови і Грузії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас