Прем'єр: Уряд не планує проводити другий етап підвищення цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Уряд не планує проводити другий етап підвищення цін на газ

Енергетика
298
Уряд України не планує проводити другий етап підвищення ціни на газ, а визначитися з можливостями покриття собівартості тарифів у кожному конкретному випадку, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"В Меморандумі немає (вимог про другий етап підвищення ціни - ред.), однозначно. У ньому говориться про зобов'язання України встановити обгрунтовані тарифи", - сказав він журналістам кількох українських ЗМІ в Києві в четвер, коментуючи рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання нової позики.
При цьому прем'єр розповів, що вже прийняте рішення про створення національної комісії регулювання тарифів на послуги житлово-комунального господарства, перед якою ставиться завдання проаналізувати вартість послуг в різних регіонах країни, визначити витрати на них, після чого вийти з пропозиціями до уряду про покриття собівартості.
Після цієї роботи, за словами М.Азарова, можна буде говорити "яким чином ми частину витрат перекладемо або на державу, або перекладемо на населення, або перекладемо на промислові підприємства". Прем'єр підкреслив, що при цьому перед підприємствами житлово-комунального господарства поставлено завдання "не перекладати на людей безгосподарність", пояснивши, що уряд наполягає на тому, що населення не повинне оплачувати, наприклад, втрати води і тепла в трубах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас