Світові ціни на пшеницю досягли максимуму за останній рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на пшеницю досягли максимуму за останній рік

Аграрний ринок
533
Світові ціни на пшеницю досягли 12-місячного максимуму, підскочивши на 3,5% і склавши $6,15 за бушель (27,2 кг) на вересневі постачання. Одна з причин такого стрімкого зростання - незвичайно спекотлива і суха погода на території Росії, відзначають експерти.
За словами Річарда Фельтеса, фахівця з вивчення товарних ринків США, експерти побоюються, що надзвичайна спека - температура в деяких сільськогосподарських регіонах Росії тримається на позначці в 35-40 градусів за Цельсієм - може призвести до втрати частини урожаю. Фельтес також відзначив, що експерти були змушені скоректувати передбачувані обсяги постачань зернових з Росії у бік зменшення.
За словами експерта, нинішня ситуація разюче відрізняється від тієї, яка склалася на світових зернових ринках рік тому. У 2009 р. на Росію і деякі колишні республіки Радянського Союзу, включаючи Казахстан, припало 20% світового експорту пшениці.
Ситуація з постачаннями цієї культури змушує фахівців побоюватися "ефекту доміно" - збільшення цін на кукурудзу і боби, які є альтернативними пшениці кормовими культурами.
Контракти на постачання кукурудзи у вересні укладають зараз за ціною $3,76 за бушель, вартість бушеля соєвих бобів досягла $9,78.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас