Переведення Ізраїлю у розвинені країни сповільнило зростання його фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переведення Ізраїлю у розвинені країни сповільнило зростання його фондового ринку

Фондовий ринок
310
Через два місяці після переведення фондового ринку Ізраїлю із рангу "ринку, що розвивається" в "розвинений" він показав один з гірших результатів серед всіх важливих бірж світу. Основний ізраїльський індекс TA-25 виріс за цей період на 1,7 відсотка, тоді як звідний всесвітній MSCI World - на 4,3 відсотка, а індекс країн MSCI, що розвиваються, піднявся на 9,6 відсотка, повідомляє Bloomberg.
Зарахування Ізраїлю до списку розвинених ринків спочатку викликало оптимізм у інвесторів, оскільки країна виявилася в одній групі з США, Німеччиною і Японією. Проте насправді це означало менше надходження коштів на ринок.
Значення Ізраїлю серед всіх розвинених ринків виявилось надзвичайно малим - 0,36 відсотка. В той же час на ринках біржі цієї країни, що розвиваються, мали частку в 2,9 відсотка. Це спровокувало падіння інтересу інвесторів, які частенько вкладають не в окремі країни, а в групи країн.
За словами біржових аналітиків, Ізраїль став "крихітною рибкою в набагато більшому ставку". Багато портфельних менеджерів просто його ігнорували.
"Підвищення рангу" Ізраїлю стало для MSCI першим за останніх 9 років. Останній раз із категорії "ринок, що розвивається" в "розвинений" ринок була переведена Греція в 2001 році.
ВВП на душу населення в Ізраїлі складає 28400 доларів, що лише на 10-15 відсотків менше, ніж в більшості країн Західної Європи. Для порівняння, в Росії цей показник складає 15100 доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас