Білорусь починає постачання венесуельської нафти залізничним транспортом з Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь починає постачання венесуельської нафти залізничним транспортом з Естонії

Енергетика
343
Білорусь починає постачання венесуельської нафти залізничним транспортом з естонського порту Мууга на нафтопереробне підприємство ВАТ "Нафтан" (м. Новополоцьк, Вітебська обл.). Про це повідомив представник Білоруської залізниці.
За його словами, перший потяг з венесуельською нафтою відправиться в середу ввечері.
"В естонському порту, куди нещодавно прибув танкер з нафтою з Венесуели, вже завантажено 120 вагонів", - сказав представник БЗ. За його даними, всього для перевезення нафти з Естонії до Білорусії буде задіяно 23-25 потягів.
Нафта з Естонії буде перевезена залізничним транспортом на нафтопереробне підприємство "Нафтан". Раніше венесуельська нафта перероблялася лише на Мозирському НПЗ в Гомельській області.
Маршрут перевезення нафти залізницею до Білорусії з Естонії буде коротший, ніж з України. Якщо між Одесою і Мозирем відстань становить близько 1051 км, то між портом Мууга і Новополоцьком, де знаходиться "Нафтан", - 850 км.
Раніше постачання венесуельської нафти йшли до Білорусії через порт Одеси.
Нагадаємо, перший танкер з Венесуели прибув в Одеський порт 25 квітня, другий - 19 червня, третій - 29 червня, четвертий - 19 липня.
Згідно з домовленостями президентів Білорусії і Венесуели Олександра Лукашенка і Уго Чавеса, Мінськ планує купити в Каракаса 4 млн. тонн нафти в 2010 році і 10 млн. тонн - в 2011 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас