Глава ЦБ: На Великобританію чекає "довгий" шлях до повернення ставок до нормальних рівнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЦБ: На Великобританію чекає "довгий" шлях до повернення ставок до нормальних рівнів

138
Великобританії, можливо, доведеться пройти "довгий" шлях, перш ніж процентні ставки повернуться до нормальних рівнів, заявив глава Банку Англії Мервін Кінг.
"Прийде такий момент, коли нам потрібно буде ослабити стимулювання і повернути ставки до нормальних рівнів, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Я чекаю цього моменту, який, ймовірно, буде сигналом стійкого поліпшення економічного прогнозу. Проте боюся, що нам доведеться пройти довгий шлях, перш ніж можна буде говорити про нормальні ставки".
Думка М.Кінга розходиться з поглядом члена комітету з кредитно-грошової політики Банку Англії Ендрю Сентанса, який вважає, що інфляційний тиск виправдовує підвищення базової процентної ставки з поточних 0,5% річних.
Інфляція у Великобританії, яка перевищувала 3% з лютого цього року, сповільнилася минулого місяця менш значно, ніж очікувалося. Зростання споживчих цін сповільнилося в червні до 3,2% в річному численні з 3,4% в травні. Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували ослаблення інфляції до 3,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас