Каддафі знову виступив за створення Сполучених Штатів Африки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі знову виступив за створення Сполучених Штатів Африки

343
Лівійський лідер Муаммар Каддафі заявив про те, що його мрія про створення Сполучених Штатів Африки ще жива і саміт Африканського союзу, який відбувся на цьому тижні, став ще одним кроком до її здійснення.
Каддафі наполягає на створенні єдиного африканського уряду вже протягом багатьох років, заявляючи, що це єдиний спосіб для Африки розвиватися без західного втручання, проте багато африканських країн вважають цю ідею непрактичною і бояться зазіхання на суверенітет.
"Я задоволений тим, що Африка рухається своїм правильним історичним шляхом, - заявив Каддафі журналістам після закінчення саміту в столиці Уганди Кампалі. - Одного дня вона стане схожою на Сполучені Штати Америки. Ми рухаємося цим шляхом крок за кроком, вирішуючи в ході подібних конференцій одну за іншої проблеми, що стоять перед всім африканським континентом".
Каддафі обіймав посаду голови Африканського союзу торік і він скористався нею, аби наполягати на створенні малого виконавчого органу, якому були б надані розширені повноваження, своєрідної Африканської адміністрації. В даний момент експерти вивчають політичні і технічні питання реалізації даної пропозиції.
Деякі з африканських лідерів говорять, що не готові поступитися суверенітетом їх країн на користь будь-якого африканського блоку всього через декілька десятиліть після того, як вони вирвали його з рук колоністів. Проте ідея Каддафі все ж викликала співчутливий відгук в деяких державах, чому допомогла його репутація в деяких частинах континенту, а також мільйони доларів, які Лівія виділяє на допомогу сусідам.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас