У Росії зерно може подорожчати в 1,5-2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії зерно може подорожчати в 1,5-2 рази

Аграрний ринок
367
Через тривалу засуху ціни на продовольче зерно в Росії цього року в порівнянні з попереднім можуть зрости в 1,5-2 рази. Такий прогноз оприлюднив Національний союз зерновиробників (НСЗ) Росії.
Проте, на думку аналітиків, стрибкоподібного зростання цін на хліб не буде завдяки запасам минулих років.
При цьому президента НСЗ Павло Скуріхін упевнено заявив, що російські сільгоспвиробники цього року зможуть повністю забезпечити внутрішні потреби в хлібобулочних виробах і фуражі для тваринництва і птахівництва.
"Звичайно, наслідки засухи дуже серйозні - практично у всіх суб'єктах, що постраждали від стихії, спостерігається так званий "мертвий" запас вологи, при якому припиняються всі мікробіологічні процеси утворення гумусу. Проте, враховуючи великі перехідні запаси і намолоти поточного врожаю, наші зерновиробники впораються з ситуацією", - відзначив Скуріхін.
За його словами, у вартості буханки хліба вартість зерна не перевищує 15%, тому побоюватися зростання цін на хліб не варто.
"При значному підвищенні цін на зерно два роки тому до 8,5-9,5 тисяч рублів за тонну, відповідного зростання цін на хлібобулочну продукцію не сталося. Ціни на хліб тоді були навіть нижчими від поточних на 15-20%", - відзначає він.
Скуріхін упевнений, що нинішнього врожаю зернових вистачить для задоволення внутрішніх потреб країни.
Нагадаємо, українські аграрії вже почали піднімати ціни на зерно. За останні три тижні вони зросли приблизно на 20%, а до кінця року ціни на зерно в Україні можуть зрости на 80-160 грн/т.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас