Цушко попросив у Єврокомісії компенсації за вилучення традиційних назв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко попросив у Єврокомісії компенсації за вилучення традиційних назв

Казна та Політика
4483
Міністр економіки України Василь Цушко провів робочу зустріч з делегацією Європейської комісії на чолі із заступником директора Генерального Директорату з питань торгівлі Єврокомісії Петером Балашем і головою Представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою. Про це повідомили в прес-службі Мінекономіки. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співпраці, зокрема із переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.
"Наша позиція проста: ми готові шукати спільну мову, бути відкритими, проте, створення зони вільної торгівлі повинне відбуватися на взаємовигідних умовах", - підкреслив міністр економіки. За його словами, Україна готова йти на подальшу лібералізацію і гармонізацію у сфері торгівельних відносин із ЄС настільки, наскільки ЄС готова до рівнозначних кроків.
Також за ініціативою європейської делегації сторони обговорили можливість вилучення з внутрішнього обігу в Україні всіх традиційних назв продукції (мається на увазі "коньяк", "шампанське" і тому подібне - ред.), які є захищеними в ЄС. У відповідь В.Цушко запропонував розглянути це питання разом з можливістю компенсуючих кроків на користь українських виробників, які через зміну традиційних назв продукції можуть зазнати серйозних збитків.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас