Зерно в РФ через посуху може подорожчати в 1,5-2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зерно в РФ через посуху може подорожчати в 1,5-2 рази

Аграрний ринок
214
Продовольче зерно в Росії цього року через посуху може подорожчати в півтора-два рази в порівнянні з минулим роком, прогнозують в Національному союзі зерновиробників (НСЗ).
За наведеними в прес-релізі союзу словами його президента Павла Скурихіна, "торік сільгоспвиробники продавали зерно нижче за собівартість, ціна, що складається зараз, є прийнятною для підтримки рентабельності зерновиробництва, вона не призведе до стрибкоподібного подорожчання хліба".
За його словами, у вартості одного хліба вартість зерна не перевищує 15%. Він також нагадав, що при значному підвищенні цін на зерно два роки тому до 8,5-9,5 тис. рублів за тонну відповідного зростання цін на хлібобулочну продукцію не сталося. Ціни на хліб тоді були навіть нижчі поточних на 15-20%, нагадав він.
П.Скурихін упевнений, що нинішнього урожаю вистачить для задоволення внутрішніх потреб країни. "Російські сільгоспвиробники зможуть повністю забезпечити внутрішні потреби в хлібобулочних виробах і фуражі для тваринництва і птахівництва", - зазначив він.
Президент НСЗ підкреслив, що в даний час локалізації негативних наслідків стихії і недопущенню спекулятивного зростання цін на продукти харчування сприяють оперативні і рішучі дії федеральних і регіональних органів влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас