За п'ять років курс юаня по відношенню до американського долара підвищився на 22% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За п'ять років курс юаня по відношенню до американського долара підвищився на 22%

Валюта
341
В липні 2005 року почалася реформа з формування курсу юаня. За п'ять років перетворення зробили позитивний вплив на реальний сектор економіки країни, створили сприятливі умови для макроекономічного регулювання, зіграли важливу роль в реагуванні на важливі зміни, що відбуваються як в країні, так і за кордоном, в той же час, були досягнуті намічені результати. На даний момент проміжний курс юаня по відношенню до американського долара становить 6,7802, збільшившись на 22% в порівнянні з аналогічним періодом п'ять років тому.
Оцінюючи результати валютної реформи, офіційний представник Народного Банку Китаю відзначив, що перетворення, початі в 2005 році, виявилися успішними. Їх значення полягає в наступному:
По-перше, реформа сприяла підвищенню технологічного рівня на підприємствах, посиленню інноваційного потенціалу, зміцненню ядерної конкурентоспроможності, з тим, щоб експортний сектор економіки зберігав відносно високу конкурентоспроможність;
По-друге, плаваючий курс є рушійною силою і тиском для підвищення рівня виробництва і ступеня відкритості зовнішньому світу, сприяє оптимізації експортної структури і зміні моделі розвитку зовнішньої торгівлі. Це, у свою чергу, сприятливо позначається на зміні моделі економічного розвитку і досягненні всебічного тривалого розвитку;
По-третє, підприємства активно адаптуються до плаваючого курсу, підвищують свої здібності до запобігання ризикам, які викликані коливанням курсу. Таким чином, почав розвиватися ринок іноземних валют.
По-четверте, реформа показала всьому світу зусилля, яких доклав Китай для збалансування світової економіки.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас