Слаута: Через погіршення якості зерна в Україні можуть змінити стандарт на пшеницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слаута: Через погіршення якості зерна в Україні можуть змінити стандарт на пшеницю

Аграрний ринок
293
Через погіршення якості зерна, у зв'язку зі складними погодними умовами в Україні, можуть змінити діючий стандарт на пшеницю. Як повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра України Віктора Слаути, про це він заявив під час селекторної наради з питань функціонування ринку зерна в 2010-2011 маркетинговому році.
В.Слаута зазначив, що Координаційна рада з питань аграрної політики доручила внести відповідні зміни до стандарту, що діяв, на зерно (ДСТУ 3768:2010) на 2010-2011 МР і надати відповідні пояснення всім хлібоприймальним і борошномельним підприємствам відносно роботи із зерном пшениці урожаю поточного року, перш за все з тим, в якого є поверхневі пошкодження пліснявою.
За словами віце-прем'єр-міністра, також Координаційна рада рекомендувала Міністерству аграрної політики спільно з Радою Міністрів Автономної Республіки Криму і керівниками обласних державних адміністрацій в невідкладному порядку провести перевірку стану готовності суб'єктів зберігання і переробки зерна до прийняття зерна нового урожаю.
Крім того, Міністерству аграрної політики спільно з Міністерством фінансів і Національним банком України доручено в найкоротші терміни визначитися відносно шляхів збільшення кредитування підприємств агропромислового комплексу на період збирання врожаю і проведення осінньо-польових робіт цього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас