Китай закриває курорти через виток нафти у Жовте море — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закриває курорти через виток нафти у Жовте море

346
Популярний китайський курорт на острові Банчуй в північно-східній китайській провінції Ляонін закритий для туристів через виток нафти в Жовтому морі, викликаний аварією на морському трубопроводі біля нафтового терміналу Синьан, повідомляє в середу китайська газета "Чайна дейлі".
Крім того, для відпочивальників закриті і пляжі біля Даляня.
"Чайна дейли" нагадує, що причиною витоку стали вибухи на двох морських нафтопроводах компанії PetroChina 16 липня. У результаті на трубопроводах виникла пожежа, яку вдалося загасити лише через 15 годин, але витоку нафти в Жовте море уникнути не вдалось.
Для ліквідації забруднення в район аварії були направлені 24 спеціальних корабля, напередодні до них приєднались ще 800 місцевих риболовецьких шхун.
Між тим представник відомства-регулятора заявив в середу китайським журналістам, що сильний вітер поширює нафту з більшою швидкістю, ніж прогнозувалося раніше. Площа забрудненої поверхні склала 430 кілометрів. Роботи зі збору нафти тривають.
За даними Бі-бі-сі, експерти "Грінпіс" заявили, що розлив нафти біля Даляня став наймасштабнішим в Китаї за останні роки.
Далянь є великим перевалочним пунктом із постачань нафти з півночі на південь КНР. Після аварії PetroChina знизила об'єми постачань на південь, проте резервів на півдні вистачить, аби забезпечити регіон нафтою ще протягом 10 днів. За прогнозами, в цьому регіоні ціни на нафту залишаться стабільними. Проте місцева влада побоюється, що для закінчення робіт з ліквідації знадобиться значно більше часу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас